Strony: 1
Znalazłem kilka domowych sposobów na radzenie sobie gdy przychodzi przeziębienie...
SYROP Z CEBULI
Pokroić 2-3 cebule, układać warstwami przesypując cukrem pudrem. Ugnieść i odstawić w ciepłe miejsce na kilka godzin. Zażywać strop 3 razy dziennie po 2 duże łyżki.
SYROP Z CEBULI I CZOSNKU
Pokroić 3 cebule i 5-6 ząbków czosnku. Zalać 100g płynnego miodu. Ugnieść i odstawićw ciepłe miejscena parę godzin. Syrop pić 3 razy dziennie po 1 dużej łyżce.
SYROP Z RZODKIEWKI
Drobno pokroić pęczek rzodkiewek i przesypywać warstwy cukrem pudrem. Odstawic w ciepłe miejsce, aż puszczą sok. Pić syrop po łyżeczce kilka razy w ciągu dnia. Usuwa nawet bardzo uporczywy kaszel.
SYROP Z BURAKA CZERWONEGO
Duży burak umyć i wyciąć w górnej części stożkowaty otwór. Wstawić do piekarnika lub prodiża, upiec. Po godzinie burak puści syrop, który można podawać dzieciom po 1 łyżeczce co godzinę, dorosłym po 1 łyżce stołowej. Syrop ma działanie wykrztuśne.
jesli chodzi o syrop z cebuli to radziłabym używac zwykłego cukru. Ma lepszy smak, a skutek podobny ... jak nie lepszy ![]()
a cos na nerki???
(
furagin
chcesz? moge Ci troche odstąpić ![]()
nie mam furalgin:( to jest to takie żólte:P??
Nie Olu dziękuje:* mam zapas:P![]()
leczyliście się kiedyś ziołami? typu krwawnik, babka lancetowata, czy tam mniszek lekarski? ![]()
a jeśli chodzi o temat - to naprawdę polecam syrop z cebuli! jak dla mnie to i jest pyszny i super działa, łagodzi itd. no ale z drugiej strony też mukosolwan (nie wiem jak to się pisze) jest dobry - tylko że on jest taki wykrztuśny (tak się mówi?) i dużo się po tym pluje...
teraz akurat go piję.. ble.
Strony: 1