Portal Polonii Greckiej - Ateny, Saloniki

Forum Polonii Greckiej

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Osoby które są nowe na forum prosimy o przedstawienie się - kilka zdań przedstaw się

#1 2010-01-24 13:20:08

Lolekako
Aktywny

adia diamonis

mieszkam w Grecji prawie 20 lat...adia diamonis wlasnie mi sie skonczyla....czy musze zalatwiac nowa? udalam sie na posterunek policji zlozylam podanie o nowa ale wyczytalam w internecie,ze to mi juz niepotrzebne..czy ktos cos wie na ten temat...

#2 2010-01-24 19:15:52

ja
Aktywny

Re: adia diamonis

Witaj,
w tej chwili zamiana wygląda tak, iż trzeba wstawić się w Allodaponie do którego należysz i praktycznie od nowa wszystko złożyć, więc okazanie wcześniejszego dokumentu to tylko formalność. O ile zatrudnienie o prace wciąż jest aktualne, posiadasz również ubezpieczenie, oraz stałe zameldowanie to możesz śmiało zacząć działać i dokument zwany KARTA OBYWATELA UNII EUROPEJSKIEJ już za moment będzie Twój.

PS.
Wstawiennictwo osobiste jest obowiązkowe, może nam ewentualnie towarzyszyć Adwokat, lub Tłumacz. Karta wydawana jest bezterminowo w tym samym dniu kiedy się wstawimy. Na zakoczenie dodam, że jest z tym troche "gimnastyki" i trzeba poświęcić swój czas, pamiętać też należy o tym, iż na wyspach cała procedura często wygląda zupełnie inaczej niż w Stolicy, ale to już inna bajka.

:-)

Ostatnio edytowany przez ja (2010-01-24 19:36:47)

Stopka forum